Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony

  

DATA

I ŚNIADANE

Kącik kulinarny

8;30

 I DANIE

OBIADOWE

11;30

II DANIE

OBIADOWE

14;00

 

28.10.2019                poniedziałek

Chleb mieszany z masłem mazurskim

pasta z jajek ze szczypiorkiem

 

gruszka

Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym 

Chleb mieszany z masłem mazurskim

Sałata ,polędwica drobiowa,ser żołty

Woda lub herbata z cytryną

makaron trzykolory z jabłkiem

Kompot z owoców mrożonych z miodem

 

29.10.2019

wtorek

Cheb mieszany z  masłem śmietankowym

szynka wiejska,rzodkiewka

 

kawa zbożowa

Zupa pomidorowa z ryzem i pietruszką 

bułka  mieszany z masłem śmietankowym

serek almette z ziołami

 

Woda lub herbata rumiankowa

pyzy z mięsem

 

pomarańcze

kompot z jabłek z miodem

 

ciasteczka zbożowe z suszonymi owocami

30.10.2019

środa

Chleb mieszany z masłem mazurskim

śmietankowym

Serek wiejski 

szczypiorek lub rzodkiewka do wyboru

Herbata zielona liściasta

 

Zupa żurek z jajkiem i białą kiełbaską

bułka mieszana z masłem

śmietankowym

serek topiony

marchewka do chrupania

Woda lub herbata

ryba zapiekana w piekarniku ze szpinakiem

frytki pieczone w piekarniku

 

surówka z białej kapusty z marchewka i koperkiem

 

Jabłko

 

Kompot  z owoców mrożonych z miodem

31.10.2019

czwartek

bułka razowa z ziarnami

z masłem śmietankowym pasztet z soczewicy z żurawina

zupa mleczna zacierka na mleku

mandarynka

 

Zupa krem z ciecierzycy groszku z grzankami

Chleb mieszany z masłem śmietankowym

szynka wiejska,pomidor,  szczypiorek

 

Woda lub herbata

kotlet mielony

mizeria z jogurtem naturalnym

ziemniaki z wody

Kompot z jabłek z miodem

 

Pestki dyni do chrupania

1.11.2019

piątek

 

 

DZIEŃ WOLNY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.11.2019                poniedziałek

Chleb mieszany z masłem śmietankowym

płatki owsiane na mleku

 

słonecznik łuskany do chrupania

 

 

Zupa kartoflanka z makaronem muszelki zabielana jogurtem naturalnym

Chleb kukurydziany z masłem mazurskim

wędlina podsuszana

pomidor i ogórek kiszony

Woda lub herbata

 

Naleśniki z serem

 

 

koktajl z owoców mrożonych z maslanką naturalną

 

Woda z pomarańczą

 

 

5.11.2019

wtorek

Bułka mieszana z masłem śmietankowym

twarożek

rzodkiewka do chrupania

 

kawa zbożowa

zupa ryżowa z koperkiem

Chleb mieszany z masłem śmietankowym

polędwica drobiowa,serek topiony

kalarepa

 

Woda lub herbata

udko gotowane,ziemniaki z wody

marchewka z groszkiem

 

 

Kompot  z owoców mrożonych z miodem

 

jabłko

5.11.2019

środa

Chleb mieszany z masłem mazurskim

parówka cielęca na gorąco

 

kawa zbożowa

jabłko

Zupa fasolowa

 

bułka weka z masłem mazurskim

serek almette

 

Woda lub herbata

spagetti w sosie jarzynowym z

makaronem

 

Kompot wieloowocowy z miodem

 

7.11.2019

czwartek

Chleb orkiszowy z masłem śmietankowym

Zupa mleczna kasza manna

 

 

winogrono

Zupa kalafiorowa

Chleb mieszany z masłem śmietankowym

Ser żółty,pomidor koktajlowy

woda lub herbata miętowa

żeberka w sosie w  sosie własnym

kasza gryczana prażona

buraczki z jabłkiem

 

Kompot z mrożonych owoców z miodem

8.11.2019

piątek

Chleb mieszany z masłem  mazurskim

 

Jajecznica ze szczypiorkiem

 

kakao

 

banan

zupa krupnik z kaszy pęczak z czosnkiem i koperkiem

 

Chleb razowy z masłem śmietankowym

kiełbasa podsuszana,ser żółty salami,ogórek zielony do chrupania

 

 

Woda z cytryną lub herbata

 

Ryba pieczona w piekarniku z ziołami prowansalskimi i cytrynką

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i czarnuszka do wyboru

 

Kompot z jabłek z miodem

 

 

 

 

ALERGENY I POTRAWY ZAWIERAJĄCE ALERGEN ZNAJDUJA SIĘ DO WGLĄDU W OPRACOWANYCH PRZEPISACH

 

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE WPROWADZENIE ZMIAN W JADOSPISIE ZWIĄZANYCH Z NAZWĄ I SKŁADEM WĘDLIN ORAZ OWOCÓW

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
  

 

 

Pliki do pobrania


Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2017-09-25
Data publikacji:2017-09-25
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:5155